Käytämme evästeitä ja muita seurantatekniikoita parantaaksemme selauskokemustasi verkkosivustollamme, näyttääksemme sinulle henkilökohtaista sisältöä ja kohdennettuja mainoksia, analysoidaksemme verkkosivustomme liikennettä ja ymmärtääksemme, mistä kävijämme tulevat. Selaamalla verkkosivustoamme hyväksyt evästeiden ja muiden seurantatekniikoiden käytön.

Kööpenhamina


Tanskan pääkaupunki  Kööpenhamina tunnetaan trendikkäänä, mutta samalla perinteikkäänä Hans Christian Andersenin syntymäpaikkana. Matkailijat kaikkialta maailmasta ovat rakastavat Kööpenhaminaa sen keihtovassa tavassa yhdistää perinteet ja innovaatiot. Kööpenhaminan matkustaja havaitsee kaupungin ainutlaatuisuuden, kyvyn yhdistää ristiriitaisimmatkin ominaisuudet: leppoisa rauhallisuus vilkkauteen, modernius antiikkiin. Kaupungissa on uskomaton määrä museoita, Andersenin satuja ja pyöräilyä. Kööpenhaminalaiset pyöräilevät joka paikkaan, yksin ja yhdessä, säällä kuin säällä ja vaatetuksella millä tahansa.

 • Mukavimmat sääolot Kööpenhaminassa on ehdottomasti kesällä:  noin + 20 ° C ja sateen todennäköisyys on vähäinen. Joten kesällä kannattaa viettää ainkain yksi viikonloppu Kööpenhaminassa. Myös pieni perheloma Kööpenhaminassa on suositeltava. Tanskalaiset ovat lapsia rakastava kansakunta, johon lapset ovat mitä tervetulleimpia. Tanskan pääkaupungissa on paljon kulttuuritapahtumia ja nähtävää myös lapsille.   • AMALIENBORG CASTLE

    NYHAVN

    STROGET

    TIVOLI

   • HUOM! Kaikki matkat Helsingistä ovat omatoimisia lento+hotellipaketteja eikä niihin kuulu opaspalveluja. Lisämaksulliset lentokenttäkuljetukset voi varata omatoimisesti esimerkiksi sivustolta www.holidaytaxis.com

    Helsingistä lähtevät Lento+hotellipaketit on mahdollista varata vain verkkokaupasta ja maksut suoritetaan luottokortilla. Ongelmatilanteissa ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja autamme mielellämme: myynti@detur.fi, 050 3499912.      • MISSÄ VIERAILLA KÖÖPENHAMINASSA?
    Tanskan pääkaupungissa on muinaisia linnoja ja historiallisia monumentteja, mutta kaupungissa voi myös viettää päivän modernin arkkitehtuurin parissa. Kööpenhaminassa on alueita, joissa on erilainen ilmapiiri. Nyhavnissa on historiallinen henki, kun taas vapaus ja hauskuus vallitsee Christianiassa ja Norrebrossa elämää tuo aktiivinen ja määrätietoinen opiskelijajoukko.

    Viikonloppumatkoilla Kööpenhaminassa on monia lähes pakollisia vierailukohteita. Kaupungin kuuluisat rakennukset vaativat vierailuasi, kuten Amalienborgin palatsi. Tämä on Tanskan kuninkaallisen perheen asuinpaikka ja yksi Tanskan kauneimmista rakennuksista. Rokokoo-tyylinen palatsirakennuskompleksi muodostaa julkisuillaan neliön. Palatsia vartioivat kuninkaalliset vartijat. Joka päivä keskipäivällä kunniavartija lähtee kasarmista Amalienborgiin vahdin vaihtoon. Marssi tapahtuu marssimusiikin tahtiin ja kerää aina joukon katsojia.

    Christiansborgin palatsi on toinen upea rakennus, jossa kannattaa vierailla. Tämä on valtion poliittinen keskus: Tanskan parlamentti, korkein oikeus ja kuninkaalliset vastaanotot sijaitsevat tässä rakennuksessa. Osa tiloista on avoinna kävijöille: sali, jossa kuninkaalliset vastaanottavat muiden valtioiden päämiehet, keskiaikaisen linnan rauniot, jotka olivat aiemmin tässä paikassa, palatsikappeli, jossa kuninkaallisen perheen jäsenet kruunataan ja kastetaan, teatteri, talli, kirjasto ja huoneet, joissa parlamentaarikot istuvat.

    Kööpenhaminassa on yli kuusi tusinaa eri aiheista museoita. Kansallismuseo on koko Tanskan suurin kulttuuri- ja historiamuseo. Se kattaa jättimäisen kerroksen maan historiasta ja kulttuurista, joka on peräisin kivikaudelta. Lähistöllä on Glyptotek-galleria, joka on kerännyt hämmästyttäviä kokoelmia maalauksia ja veistoksia ympäri maailmaa. Lisäksi voit käydä posti- ja televisiomuseossa, Guinnessin ennätysmuseossa, merivoimien museossa, viikinkien laivamuseossa, vitsien ja kepposten museossa “Uskokaa tai älkää” ja  Experimentariumissa jne.

    Kaupungissa on myös monia kauniita temppeleitä ja kirkkoja, suuria ja viehättäviä puistoja, ihastuttavia satamia, idyllisiä katuja, joilla voit ajaa polkupyörällä tai vain samoilla. Ihastut ja yllätyt kaupungin viehätyksestä.

    Ensimmäinen asia, joka monelle tulee ensimmäisenä mieleen Kööpenhaminasta, on Pieni merenneito, yksi kaupungin kauneimmista symboleista. Pronssinen pieni merenneito istuu kiven päällä satamassa, Langelinin laiturilla - hiljainen ja liikkumaton, mutta niin rakastettu ympäri maailmaa.
     
   • YÖELÄMÄ
    Mikäli yö on aikaasi, älä jää viettämään sitä hotellille. Kööpenhaminasta löytyy mielenkiintoisia paikkoja, joissa voit pitää hauskaa aamuun asti. Kööpenhamina tarjoaa mukavan laajan valikoiman yöelämää, vaikka se ei olekaan kovin iso kaupunki. Elämää löytyy baareista, konserteista ja juhlista yökerhoissa. Hauskuus alkaa torstai-iltana ja jatkuu perjantaina ja lauantaina. Sunnuntaisin ihmiset rentoutuvat, heräävät ja valmistautuvat työviikkoon, joten monet klubit ovat suljettuina sunnuntaisin.

    Jos et pidä tungoksesta aloita iltasi jo aikaisin. Puolen yön jälkeen yleisö on yleensä kaikkialla täynnä hauskaa pitäviä ihmisiä nauttien juomista ja käyden melko äänekkäiksi. Diskoissa, valmistaudu väkijoukkoihin, meluun ja kovaan musiikkiin. Jazzklubeilla rentoudutaan ja fiilistellään elävän jazzin soidessa. Kesällä voit nauttia monista jazz -tapahtumista. 
     
   • OSTOKSET
    Kööpenhaminan ostosmahdollisuudet eivät saa shopaholikkoja sekaisin mutta kuitenkin, jos käännät kaupungin nimen - Kopenhagen on kauppiaiden satama. Tanskan pääkaupungin ostosalue on pieni, mutta hyvin kuuluisa skandinaavisesta maustaan ja “hyggestä”. Kööpenhaminassa shoppailu ei ole tylsää, täältä voit löytää ja ostaa paljon mielenkiintoisia tuotteita ja samalla nauttia kaupungin rennosta hengestä. Kymmenet suositut kaupat ovat keskittyneet Stroget-kadulle, joka on yksi kaupungin pisimmistä kävelykaduista.

    Muotiviikko järjestetään joka vuosi elokuussa, jolloin voit ostaa kenkiä ja vaatteita hyvillä alennuksilla. Löydät pieniä putiikkeja, kalliita merkkikauppoja sekä useita ostoskeskuksia. Tarjolla on myös laaja valikoima matkamuistomyymälöitä; kävelykadulta löytyy myös paljon erilaisia ravintoloita. Kulkiessasi pitkin katua näet monia nähtävyyksiä, kuten Neitsytkirkon, Pyhän Nikolauksen kirkon ja vanhan kaupungintalon rakennuksen.

    Jos etsit jotain epätavallista, sinun kannattaa käydä Latinalaiskorttelissa, jossa on monia tanskalaisten suunnittelijoiden kauppoja, tai mennä Jægersborggafe-kadulle, joka on yksi Kööpenhaminan tärkeimmistä ja suosituimmista paikoista tänä päivänä.
     
   • HYVÄ TIETÄÄ
    Lentoyhtiöt: Monet lentoyhtiöt lentävät Tanskaan. Meiltä saat aina edullisen hinnan.
    Lentokenttä:  Copenhagen Airport, Kastrup
    Lentoaika: 2 h 30 min
    Etäisyys lentokentältä:  20-30 min (n. 10 km)
    Kieli: Tanska
    Aikaero:  -1
    Väkiluku: Noin 602 000
    Passi:  Matkalla tulee olla mukana matkan ajan voimassaoleva passi tai 1.3.1999 jälkeen myönnetty henkilökortti.
    Valuutta: Tanskan kruunu (DKK)
    Tippi: Yleistä antaa noin 10 – 20% laskun summasta.
    Vesi: Hanavesi on juotavaa.
    Sähkö: Jännite 220 – 230 V. Yleensä pistorasiat samanlaisia kuin Suomessa.
     
   • MITÄ TEHDÄ KÖÖPENHAMINASSA?
    Kööpenhaminassa asuu yksi maailman vanhimmista monarkioista ja se on yksi maailman kauneimmista kaupungeista. Voit oppia paljon kaupungista ja sen kulttuurista käymällä paikallisissa nähtävyyksissä oppaan johdolla. Mutta tutustuthan myös kaupunkiin ja sen ilmapiiriin turistinähtävyykien ulkopuolella, niin opit tuntemaan todellisen Kööpenhaminan.

    1.  Tunne Kööpenhaminan erityinen viehätys ajaessasi veneretkellä kaupungin kanavien läpi. Lähde veneretkelle Nyhavniin nauttimaan kanavan varren värikkäistä taloista. Hans Christian Andersen asui kolmessa noista taloista.
    2.  He, jotka tutustuvat mielellään kaupunkiin kävellen, arvostavat kauniita vanhoja tanskalaisia taloja, kävelykatujen kutsuvia ja viihtyisiä terasseja ja Nyhavnin alueen upeaa ja rentoa tunnelmaa. Ihan erityinen juttu on kävellä kaduilla joulumarkkinoiden aikaan, jolloin koristeltu historiallinen alue muuttuu satujen maaksi.
    3.  Ota ilo irti Tivoli Gardensissa. Kööpenhaminassa on yksi Euroopan vanhimmista huvipuistoista - Tivoli. Se oli avoinna jo vuonna 1843 ja on kolmanneksi suosituin Euroopassa. Tivoli Park toimi inspiraationa Walt Disneylle, kun hän päätti avata ensimmäisen Disneylandinsa. Huomaa lukuisat huimat kukka-asetelmat ja viikonloppuisin - ilotulitus.