Käytämme evästeitä ja muita seurantatekniikoita parantaaksemme selauskokemustasi verkkosivustollamme, näyttääksemme sinulle henkilökohtaista sisältöä ja kohdennettuja mainoksia, analysoidaksemme verkkosivustomme liikennettä ja ymmärtääksemme, mistä kävijämme tulevat. Selaamalla verkkosivustoamme hyväksyt evästeiden ja muiden seurantatekniikoiden käytön.

Budapest


 • Majesteettinen ja mahtava Budapest miellyttää niitä, jotka haluavat nähdä muinaisen Euroopan ja oppia lisää historiasta. On hyvä idea ostaa lippu Budapestin kiertoajelulle. Se on Euroopan helmi - muinaiset barokkikorttelit, upeat teatterit ja palatsit, muinaiset linnoitukset, historialliset muistomerkit Unkarin suurille kuninkaille, tietysti upea parlamenttirakennus, joka on kaunis kaikkina vuorokauden aikoina.

  Mutta kierto-ajelulla koet ja näet vain pinnan. Unkarin pääkaupungin hengen tunnet istahtaessasi kodikkaan ravintolan pöytään, maistaessasi gulassia ja juodessasi lasillisen Tokai-viiniä. Älä myöskään sivuuta kuuluisia kylpylöitä, joista Budapest on kuuluisa koko Euroopassa. Budabest on nähtävä ja koettava. Budabest erinomainen kohde viikonloppumatkalle.   SZECHENYI
  KYLPYLÄ

  BUDAN LINNA

  PARLAMENTT

  KAUPPAHALLI

 • HUOM! Kaikki matkat Helsingistä ovat omatoimisia lento+hotellipaketteja eikä niihin kuulu opaspalveluja. Lisämaksulliset lentokenttäkuljetukset voi varata omatoimisesti esimerkiksi sivustolta www.holidaytaxis.com

  Helsingistä lähtevät Lento+hotellipaketit on mahdollista varata vain verkkokaupasta ja maksut suoritetaan luottokortilla. Ongelmatilanteissa ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja autamme mielellämme: myynti@detur.fi, 050 3499912.     MISSÄ VIERAILLA BUDAPESTISSÄ?
  Olethan valmis kävelemään nähdäksesi kaupungin tärkeimmät nähtävyydet. Maantieteellisesti ja historiallisesti Budapest jakautuu kahdeksi alueeksi majesteettisen Tonavan rannalle. Alueet ovat vastakkaisilla rannoilla. Läntinen Buda, jonka puolella on korkeita kukkuloita ja alavammalla Itäisellä rannalla Pest. Historian saatossa kaupungit ovat sulautuneet yhdeksi Budapestiksi.  Aloittaisitko kaupunkiin tutustumisen Budan kukkulalta vai vanhasta Pestistä?

  Pudan ja Pestin yhdistää monta kaunista siltaa, tunnetuin niistä on Széchenyin ketjusilta. Suosittua on ihailla Pudaa ja Pestiä Tonavan laineilla jokilaivan kannelta.

  Voit aloittaa kaupunkiin tutustumisen Unkarin parlamenttirakennuksesta. Se on tunnetuin ja ehkä kaunein rakennus Budapestissa. Rakennus on kaupungin ja koko Unkarin todellinen symboli, se kuvataan melkein joka toisessa Budapestista esittävässa matkamuistossa. Parlamentti on avoin yleisölle ja jokaisella on mahdollisuus nähdä sen upea sisustus. Parlamentin näkee parhaiten koko koko komeudessaan vastakkaiselta rannalta, nimittäin Gellértin kukkulalta, Kalastajalinnakkeen parvekkeelta ja Budan linnasta. Tämä on vanha osa kaupunkia, jossa kuninkaallinen palatsi, historiallinen museo, Pyhän Matiaksen kirkko ja monet muut nähtävyydet sijaitsevat. Voit kiivetä sinne vanhalla köysiradalla.

  Kalastajalinnake Linnavuorella on nähtävyys joka täytyy mainita myös. Jos perustat nimen perusteella mielikuvan kalastusverkoista ja ahavoituneista kalastajista, tulet yllättymään. Kalastajalinnake on kaunis valkoisesta kivestä valmistettu linnoitus, jossa on seitsemän tornia. Kaunein näkymä Tonavalle aukeaa juuri Kalastajalinnakkeelta. 

  Lomalla Budapestissa ? Älä unohda käydä kylpylöissä, jotka saavat mineraalipitoisen vetensä kuumista lähteistä. Széchenyin kylpylä on Euroopan suurin kylpyläkompleksi, unkarilaisten ylpeys. Tämä on maaginen paikka, jossa on 11 erilaista uima-allasta ja 3 saunaa. Suosituimmat ovat lämpimällä vedellä varustetut ulkouima-altaat (lämpötila jopa talvella on + 27 ° C ja + 38 ° C). Jos Széchenyiä pidetään Budapestin tunnetuimpana ja suosituimpana uima-altaana, Gellértin kylpylää voidaan oikeutetusti kutsua kauneimmaksi ja myös arvostetuimmaksi. Sitä ympäröivät värilliset lasimaalaukset ja marmoripatsaat. Kun olet siellä, alat ajatella, että kellut jonkinlaisessa satupalatsissa. 
   
 • YÖELÄMÄ
  Epäilemättä Budapest on mielenkiintoinen kulttuuri- ja historiallisten arvojensa vuoksi. Mutta elämä kaupungissa on täydessä vauhdissa myös illalla ja yöllä! Yöelämä on jännittävää ja yllättävää. Budapestista löydät trendikkäitä ja tasokkaita yökerhoja ja diskoja opiskelijoille sekä pubeja niille, jotka haluavat viettää iltaa ystävien ja vanhojen hyvien hittien tahdissa. Löydät myös viihtyisiä pieniä jazzbaareja.

  Kaupungissa on paljon klubeja, joista valita mieleisensä. Monet kaupungin klubit ovat auki koko yön ja houkuttelevat valtavan määrän kävijöitä. Tanssibileiden lisäksi niissä järjestetään teemajuhlia.

  Viranomaiset tekivät fiksun ratkaisun ja osoittivat yhden tietyn alueen vilkkaalle yöelämälle, antaen näin rauhaa ja hiljaisuutta muille. Suurin osa nuoriso-klubeista, pubeista ja hostelleista on keskittynyt 7. kaupunginosaan, Erzsébetvárosiin, erityisesti juutalaiskortteliin ja sen viereiselle Elizabeth-aukiolle.  Juutalaiskorttelissa yö jatkuu perjantaista maanantaihin. Unkarilainen  harrastaa baarisurffausta - vieraile mahdollisimman monessa baarissa yhdessä yössä. Yli 1,5 tuntia samassa baarissa olemista pidetään huonon maun merkkinä. Tehtävää helpottaa onneksi se, että suurin osa pubeista sijaitsee juutalaiskorttelissa.

  Mikäli haluat upean miljöön romanttisille treffeille tai vain nauttia omasta parhaasta seurastasi, kokeile baareja ja pubeja ylhäällä katoilla.  
   
 • OSTOKSET
  Budapestissa hinnat ovat hieman alhaisemmat kuin Euroopassa keskimäärin; kaupungissa on monia kauppakeskuksia, joista löydät sekä edullisia että ylellisiä tuotemerkkejä. Budapestissa on valtava valikoima paikkoja ostoksille - värikkäät markkinat, huippuluokan kauppakeskukset ja ylelliset putiikit. Budapestin tunnetuin ostosalue on Vácin kävelykatu, joka sijaitsee Pestin historiallisen osan keskustassa sekä Andrássy-kadun alussa. Täältä löydät sekä kalliita putiikkeja että halpoja eurooppalaisten ketjujen vaatekauppoja.

  Suurin osa Budapestin myymälöistä on avoinna arkisin klo 10.00–18.00 ja lauantaisin klo 10.00–13.00. Sunnuntaisin monet myyntipisteet ovat kiinni. Tämä ei yleensä koske supermarketteja, kauppakeskuksia tai yksityisiä kauppoja, ne ovat usein auki klo 21 asti, myös lauantaina.

  Budapestissa isoja ostoskeskuksia, kuten - West End ja Arena Plaza. Useimmissa ostoskeskuksissa on paitsi kauppoja myös paljon mielenkiintoisia viihdettä - elokuvateatteria, kahviloita ja muita nähtävyyksiä.

  Nagycsarnokiksi kutsuttu suuri kauppahalli on yksi kaupungin tärkeimmistä symboleista. Täältä voit aina ostaa tuoreita vihanneksia ja hedelmiä sekä monia mielenkiintoisia kansallisia herkkuja. Tutustumalla markkinoihin voit kokeilla monia suosittuja kansallisia herkkuja. Markkinoilta kannattaa myös ostaa mielenkiintoisia matkamuistoja. Hallin sisätiloissa upeassa historiallisessa rakennuksessa on mukava kuljeskella säällä kuin säällä.
   
 • HYVÄ TIETÄÄ
  Lentoyhtiöt: Moni lentoyhtiö lentää Budapestiin. Tarjoamme parhaat lentohinnat Budapestiin.
  Lentokenttä: Budapest Ferenc Liszt International Airport
  Välimatka lentokentältä: 30-40 min (16-20 km)
  Lentoaika: noin 2 h 25 min 
  Language: Unkari
  Aikaero: - 1 tunti
  Väkiluku: noin 1.7 miljoonaa 
  Passi: Suomen kansalainen tarvitsee Unkariin matkustusasiakirjaksi voimassa olevan passin tai sirullisen henkilökortin.
  Valuutta: Forintti (HUF)
  Tippien antaminen: Yleensä tapana on antaa 5 - 10% laskusta. Joissakin tapauksissa palvelumaksu voi olla sisällytetty laskuun (12,5%)
  Sähkö: 220 V 50 Hz ja pistorasiat tyyppi A C / F
  Matkailuvero: €1-2 vrk
  Vesi: Pullotettua vettä suositellaan
   
 • MITÄ TEHDÄ BUDAPESTISSÄ
  1. Kiertele Budapestin museoissa. Kuvataidemuseo on kuuluisa erinomaisesta veistos- ja maalauskokoelmastaan. Unkarin kansallisgallerian näyttely on vaatimattomampi, mutta rakennuksen ikkunoista on hyvä näkymä Szechenyin sillalle. Tutustu ja koe huima Invisible Exhibition Budapest - tapahtuma täydellisessä pimeydessä opastaa elämään ilman näköä.
  2. Paranna terveyttäsi Budapestin kylpylöissä. Budapest on yksi parhaimmista paikoista nauttia ja tervehtyä kuumista lähteistä virtaavissa mineraali pitoisissa lämpimissä vesissä. Nykyisistä 27 kylpylästä 13:lla on lääketieteellinen profiili. Wellness-ohjelmat perustuvat joko vesihoitoihin, mukaan lukien kylpyammeet ja kaikenlaiset vartalokääreet ja mineraalijuomat.
  3.  Mene Tonavalle veneretkelle illalla: kääri itsesi lämpimään ja ihaile valoja. Taikauskoinen uskoo, että jos tekee toivomuksen ja ui Szechenyi-sillan alla, toive toteutuu. Jotta toive toteutuisi varmasti tulisi mennä risteilylle Tonavaa pitkin ja uida yhdeksän Budapestin sillan alta.
   
   
  FAKTOJA BUDAPESTISTA
  1.  Budapest on ainoa Euroopan ainoa pääkaupunki, joka on myös lomanviettopaikka lämpimien kylpyjensä vuoksi.
  2.  Parlamenttitalon rakentamiseen, johon kului 21 vuotta, käytettiin 40 kg kultaa ja 40 tonnia tiiliä.
  3.  Budapestin raitiovaunureitit ovat planeetan vilkkaimmat. Ruuhka-aikaan vaunut saapuvat pysäkeille 60-90 sekunnin välein. Budapestin raitiovaunut ovat myös maailman pisimpiä. Kaupungissa liikennöi 40 matalalattiaista junaa, joista jokaisen pituus on lähes 54 metriä.